h

Folderen op de Gracht

7 februari 2010

Folderen op de Gracht

Door: Piet Keijzer, wethouder

Zaterdag 6 februari zijn we met 5 SP’ers gaan folderen tussen het winkelend publiek op de Gedempte Gracht. Leontine, Gisela, Cynthia, Rob en ik hebben honderden folders aan het winkelend publiek kunnen uitdelen. Samen met GroenLinks, DZ, Coca Cola, de kerk uit de Vinkenstraat en een bliksembezoek van de PvdA is het een drukte van belang.


Piet Keijzer in gesprek
Foto: Rob Poldner

Meer reacties dan voorgaande jaren. “Goede middag mevrouw en mijnheer, mag ik u een folder aanbieden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart?”
Het aantal stuurse, negerende blikken is duidelijk minder, het aantal aanpakkers en weigeraars verschilt niet zoveel en het aantal spontane gesprekken is echt meer dan in andere jaren. En dat is eigelijk het leukste van het folderen, de spontane gesprekken. Wat ook opvalt is de groep "nee dank u, ik kom uit een andere gemeente". Winkelend publiek van elders en goed voor de Zaanse winkeliers.

“Wat vinden jullie van de coffeeshops in het Centrum?” vraagt een jonge man. “Openhouden” is mijn antwoord. “Geeft u me dan maar de folder……..”.
Mijn eerste indruk is meer interesse voor de lokale politiek en een redelijk links publiek. “Ik stem al jaren op de SP” en “Ik stem al jaren links, maar niet op jullie, hoewel die Agnes van jullie het wel lekker begint te doen……”

Het is een koude en tegelijkertijd hartverwarmende 2 uur geweest op het spitsuur van de zaterdag, samen op de Gedempte Gracht. Opkomstbevorderend en hopelijk ook zetelaantal verhogend voor onze SP.

U bent hier