h

Onze kandidaten stellen zich voor: August Moot

15 februari 2010

Onze kandidaten stellen zich voor: August Moot

“Bezuinigingen niet ten koste van de minder draagkrachtigen”

Onze kandidaten zijn stuk voor stuk mensen die midden in de samenleving staan. Dat is voor de SP essentieel! Mensen die zich strijdbaar willen opstellen voor de belangen van de gewone man of vrouw, kritisch staan tegenover alles wat groot en machtig is, omdat de menselijke maat uiteindelijk de norm hoort te zijn.

Maak kennis met onze nummer 6, August Moot.

Wie is August?

“Mijn naam is August (Guus) Moot. Ik ben gehuwd en heb een zoon. Ik woon in Krommenie, ben 65 jaar en sinds augustus 2009 in de AOW. Ik was werkzaam als huisschilder en de laatste 12 jaar als calculator werkvoorbereider. Op mijn 13e jaar werd ik lid van het ANJV, de jongere afdeling van de CPN. Op mijn 18e werd ik lid van de CPN en bleef dat tot het samengaan tot Groenlinks. Toen heb ik mijn lidmaatschap opgezegd. Ik stemde daarna op de landelijke SP bij verkiezingen.
Ik was tevens lid van de Bouw en Houtbond FNV, waar ik als kaderlid 2 jaar voorzitter ben geweest. Voor de afdeling Assendelft zat ik in de Bondsraad en was ik tevens klachtenman voor het FNV in Zaanstad.“

Wat doe jij bij de SP?

“In 2001 werd ik lid van de SP. Kort daarna werd ik gekozen in het bestuur van de afdeling Zaanstreek als organisatiesecretaris. In 2005 werd ik voor de partij steunfractie lid in de gemeenteraad van Zaanstad en in 2006 werd ik raadslid.
Mijn specialiteit in de fractie is woningbouw en ruimtelijke ontwikkeling, twee onderwerpen waar ik steeds scherp in was.”

Waarom wil jij weer in de gemeenteraad?

“Er is in Zaanstad een woonvisie tot stand gekomen, waar we ook in de toekomst scherp op moeten blijven letten. In deze woonvisie staat letterlijk dat in Zaanstad gebouwd moet worden naar behoefte en dit wordt door sommige partijen nog wel eens verkeerd uitgelegd .

Bij de Ruimtelijke ontwikkeling wist de SP middels een motie het voor elkaar te krijgen dat in het Uitwerkingsplan Poelenburg nogmaals goed gekeken gaat worden naar de ruimtelijke indeling, met als inzet dat de volkstuinen daar toch meer vierkante meters tot hun beschikking gaan krijgen. In de nieuwe raadsperiode zullen wij er als SP scherp op moeten toezien dat deze motie ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Door middel van een goede samenwerking met de andere college partijen is er meer inspraak voor bewoners gekomen, op het gebied van ontwikkelingen. Te denken valt aan de ontwikkeling die straks gaat komen in de Kleurenbuurt en de ontwikkeling van het gebied van het huidige gemeentehuis in Zaandijk. Hier willen we zeker mee doorgaan.

Er komen de komende raadsperiode toch moeilijke tijden voor de gemeente Zaanstad. In 2011 zal sterk moeten worden bezuinigd, maar als het aan de SP ligt niet ten koste van de minder draagkrachtigen in onze gemeente.
Hier kan de SP juist het verschil maken in de komende gemeenteraadsperiode.
Geen afbraak voor mensen met een uitkering in onze gemeente, laten diegenen die de oorzaak zijn van deze crisis maar bloeden voor hun wandaden.”

U bent hier