h

SP on tour door Westzaan en Assendelft

8 februari 2010

SP on tour door Westzaan en Assendelft

Met de bakfiets de wijken in

Door Klaske Lewis, kandidaat raadslid

De campagne is gestart! Zaterdagochtend 10 uur in Westzaan, trappelend van de kou en de goede zin werd het eerste pak folders opengepeuterd. Anna de Groot en ik begroetten winkelend Westzaan goed gemutst. Sonja van Elmpt sloot zich al snel aan. De vele leuke reacties en gesprekken waren hartverwarmend. Om 11.30 was het tijd om Roland van Braam en de Ierse folk en feestband ‘Kavel 57’ aan te laten sluiten.


Kavel 57
Foto: Anna de Groot

Onze echte SP bakfiets stond klaar volgeladen met koffie, thee, soep en folders en prachtig versierd met ballonnen. Nog snel een lekkere bak koffie en daar ging de stoet, op weg naar de Coöp in Assendelft. Kavel57 flierefloot een paar gezellige Ierse tunes tussen de SP programma- presentatie door.
Op de bakfiets het spel “WAT ZOU U DOEN MET DE POEN?”. Er stonden een hele rij potjes op de bakfiets en iedereen kreeg vijf muntdropjes om te verdelen. "Waar zou u nu het geld aan uit willen geven?" Dat riep direct leuke discussies op. En ja, de meeste mensen wilden overal wel geld aan geven, maar het budget was beperkt. Positieve gesprekken en reacties waren troef! Samen met de band zongen we nog uit volle borst onze campagne liederen.

Da's nog flink trappen
Foto: Anna de Groot

Door naar de Deen, ook in Assendelft. Roland op de bakfiets trok een heleboel aandacht op de Dorpsstraat. Al vonden de folders wat minder gretig aftrek dan eerder op de dag, de sfeer zal er goed in.


Even opwarmen met een bakkie soep
Foto: Anna de Groot

De laatste halte van de dag was de Vomar in Saendelft. Het gemoedelijke dorpse ontbreekt nog in deze nieuwbouwwijk, dat was duidelijk te merken. Ook hier weer een aantal mensen die ons spel wel wilde spelen. Duidelijk was dat overal mensen de voorzieningen in de wijk het belangrijkste vinden. Dat is ook ons speerpunt, dus zijn we het vaak eens. De grijze mist van de dag stond op punt te veranderen in een miezerige regen, dus tijd een eind te maken aan deze eerste campagne dag. De kop is er af!

U bent hier