h

SP on tour door Zaandam

6 februari 2010

SP on tour door Zaandam

'Ik stap over naar de SP!'

De SP bezoekt in februari bijna alle Zaanse wijken. De SP zoekt altijd al de mensen op, juist ook tussen de verkiezingen door, maar deze maand gaan we in de hoogste versnelling!
Vandaag ging de tour met de camper langs de Lobeliusstraat in Poelenburg, winkelcentrum Gibraltar in Peldersveld en het winkelcentrum aan de Vermiljoenweg in Hoornseveld.


het camperteam
foto: Jan Buter

We deelden onze verkiezingsfolder uit en nodigden mensen uit voor verse koffie en lekkere warme tomatensoep. Daarbij kwamen we met veel mensen in gesprek over wat hen bezig houdt en wat zij van de verkiezingen verwachten.


Riet Kokenberg in gesprek
Foto: Jan Buter

Soms wilden mensen een kort antwoord. Vraag van iemand was of de SP voor of tegen de tolpoortjes en kilometerheffing is. Het korte duidelijke antwoord was: de SP is tegen de kilometerheffing, die wij een 'filebelasting' noemen. Met als toelichting: openbaar vervoer kan helpen bij het verminderen van files, maar moet dan wel goedkoper en betrouwbaarder zijn. Knelpunten in het snelwegennet moeten worden opgelost.
Een andere vraag was of wij meer of minder coffeeshops willen. Ons antwoord: drie coffeeshops in de Zaanstreek is niet veel, zeker als ze zoals nu op een kluitje zitten in het centrum Zaandam.

Meerdere mensen gaven aan voorheen PvdA te hebben gestemd, omdat dat voor hun ooit de arbeiderspartij was. Maar sinds Wim Kok, en zeker nu met Wouter Bos aan het roer, kunnen zij zich niet meer vinden in die inmiddels 'sociaal-liberale' partij. Ze gaven aan nu hun stem aan de SP te willen geven, omdat de SP wèl opkomt voor de gewone mensen.
In één geval was iemand zo ontevreden met de PvdA dat hij ter plekke besloot samen met zijn gezin lid te worden van de SP!

Verder hoorden we diverse verhalen van met name ouderen die ons ideeën aan de hand deden voor betere voorzieningen in Zaanstad. Tot slot werd het erg gewaardeerd dat de SP naar de mensen toe komt en niet alleen op internet vertrouwt voor hun binding met de mensen.


Burhan Dogan in gesprek
Foto: Jan Buter

U bent hier