h

Winnuh………………..!

28 februari 2010

Winnuh………………..!

Door: Anna de Groot

De afgelopen vier weken heeft ons SP-team keihard gewerkt om het hoogst mogelijke resultaat binnen te halen. Daarmee verschilden we in niets van het Nederlands Olympisch team. Wat ons betreft móet een goede voorbereiding een garantie voor de gouden plak zijn.
Wij zetten in de afgelopen tijd de camper en de bakfiets in. De camper zowel als de bakfiets waren bemenst met toppers. We deelden duizenden folders, sponsjes en kopjes tomatensoep uit, namen de muziek mee en zongen ons eigen lied. We hadden zowel onder vrouwen als mannen échte kerels in de ploeg, die dapper sneeuw, hagel, koude en regen trotseerden.


Roland, Piet, Guus en Leontine

Vandaag stonden we op de Gedempte Gracht in Zaandam. Ik was om een uur of tien bij de camper, maar onze Guus – getooid met de gouden medaille van Dagblad Zaanstreek – was er al vanaf een uur of acht. Na wat tegenslagen (de heliumflessen werden op het verkeerde adres bezorgd en onze kraam was behoorlijk laat) kregen we de slag te pakken.

Zehra

Wat mij betreft krijgen Zehra Varli en Jan Buter een eervolle vermelding. Zehra omdat ze met een onuitputtelijke glimlach duizenden folders uitreikte aan het winkelend publiek, Jan Buter omdat hij hetzelfde deed met duizenden pannensponsjes.

Jan

Een heel klein medailletje krijgt mijn kleindochter Fabienne. Zij liet zich door de hele SP Zaanstreek bewonderen zonder ook maar één traantje te laten.

Fabienne

En verder? Er waren mensen die blij met ons waren, mensen die al lid zijn, mensen die onze folder al in de brievenbus kregen, mensen die al drie jaar met ons vorige schuursponsje deden, mensen die naar Kavel 57 kwamen luisteren, mensen die in een andere gemeente woonden (wat doen die in Zaandam?), mensen die hun neus ophaalden, mensen die wegwerpgebaren maakten én mensen die – ter bestudering – gewoon alle folders, ballonnen, balpennen en schuursponsjes mee naar huis namen.

Kavel 57

En ja, we hadden ook nog leuke gesprekken en we hebben vast mensen over kunnen halen (alsnog) SP te stemmen.
Als je nagaat hoeveel tijd en moeite we in de verkiezingsstrijd hebben gegooid, dan móeten we wel winnen! En daar rekenen we dan ook op.

Op de terugweg naar huis kwam ik Robert Linnekamp tegen. Ik wandelde met een grote rol posters onder m’n arm. Hij fietste op een fiets die versierd was met een tiental GroenLinks ballonnen. Ondanks de hevige regen ontspon zich tussen ons een geanimeerd gesprek over de komende verkiezingen. Ja, we gáán ervoor. We laten ons niet ontmoedigen door oprukkend rechts, maar blijven strijden voor een betere wereld en een beter Zaanstad. En wat de SP betreft wordt het een socialistisch Zaanstad.

Winnuh ……………… !

U bent hier