h

Eerlijke voorlichting maar geen betutteling

12 april 2010

Eerlijke voorlichting maar geen betutteling

"De gevaren van illegale drugs en legale drugs als alcohol en tabak moeten veel indringender onder de aandacht worden gebracht. Voorlichting hierover hoort in het lespakket van de basisschool en voortgezet onderwijs. En zou beschikbaar moeten zijn in jongerencentra en uitgaansgelegenheden. Die moet dan wel worden gebracht op een manier die aansluit op de belevingswereld van jongeren. Na eerlijke voorlichting zonder betutteling zullen Zaanse jongeren beter bekend zijn met de voor- en nadelen, ook over maatschappelijk geaccepteerde verslavende middelen."

Dit was het antwoord van de Zaanse SP-fractie op de stelling in het Zaans Stadsblad:
‘Extra voorlichting over alcohol en drugs is voor Zaanse jongeren noodzakelijk’

U bent hier