h

Vrijwilligerswerk stimuleren, niet verplichten

1 april 2010

Vrijwilligerswerk stimuleren, niet verplichten

"Vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving. De menselijke factor in onze steeds killere kapitalistische maatschappij. Verplicht vrijwilligerswerk versterkt die verharding. Beter is stimulering van vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld door scholen één dag per jaar aandacht te laten besteden aan de kernwaarden menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Door bedrijven op hun verantwoordelijkheid te wijzen om iets voor de lokale gemeenschap te doen. Door vrijwilligers en hun waardevolle werk in het zonnetje te zetten. En door investering in vrijwilligerswerk in plaats van bezuinigingen!"

Dit was het antwoord van de Zaanse SP-fractie op de stelling in het Zaans Stadsblad:
‘Iedere Nederlander moet verplicht een dag per jaar vrijwilligerswerk doen’

U bent hier