h

Anna de Groot wethouder Wormerland

3 mei 2010

Anna de Groot wethouder Wormerland

Vorige week is “onze” Anna geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Wormerland. Het is toch wel even wennen zo’n kleine gemeente. Het gemeentehuis is kleiner, de raadszaal is kleiner en de raad bestaat uit 17 leden. Het gaat er in zo’n raad dan ook minder formeel aan toe en er wordt zonder spreektijd beknotting met elkaar gesproken. Het was duidelijk dat de oppositie niet blij was met de geformeerde coalitie en zij legden hen het vuur aan de schenen bij de bespreking van het coalitieprogramma.

Ons bezoek was echter bedoeld om Anna na haar installatie te feliciteren, niet te weten dat men eerst de hele agenda zou afwerken voordat wij onze welgemeende felicitaties konden aanbieden.
Anna is na twee perioden gemeenteraadslid van Zaanstad overgestapt naar de gemeente Wormerland. Uiteraard gunnen wij onze zusterafdeling van harte een ervaren politica, maar het was wel even slikken hoor, toen Anna meldde dat zij voor de wethouderspost in Wormerland gevraagd was. Uiteraard accepteerden wij haar keuze, het is uiteindelijk niet niks ”Wethouder.”

En collegae in Wormerland, wij wensen jullie en Anna veel wijsheid en succes in de komende raadsperiode.

Namens het bestuur van de afdeling Zaanstreek
Nora Swagerman


Anna temidden van de SP'ers van Wormerland

U bent hier