h

Wie betaalt nu ècht de rekening? Hardwerkend Nederland!

29 mei 2010

Wie betaalt nu ècht de rekening? Hardwerkend Nederland!

Door: Patrick Zoomermeijer

In de uitzending van Netwerk op 27 mei kwamen drie gezinnen aan het woord over hoe zij getroffen zullen worden als het verkiezingsprogramma van de VVD wordt uitgevoerd.
Iemand met een zeer hoog inkomen van 180.000 per jaar (vijfeneenhalf keer modaal) zou er 1.800 euro bij krijgen! Dat vond zelfs de meneer in kwestie belachelijk omdat hij het niet nodig heeft en weet dat er iemand voor betaalt.
Een gewone bouwvakker met gehandicapt kind dat speciale zorg nodig heeft zou maar liefst 5.300 euro inleveren!
En iemand in de bijstand die nu al niet rond kan komen raakt 1.200 euro kwijt!

Dàt is hoe gewone mensen voor de crisis gaan betalen. Het antwoord van de VVD (en in vergelijkbare of iets mindere mate ook de andere neoliberale of sociaalliberale partijen) is meer tweedeling en minder solidariteit. Meer van hetzelfde beleid dus, dat juist tot deze crisis heeft geleid. En nu laat Mark Rutte de door hem eerder genoemde hardwerkende Nederlander betalen. En natuurlijk de allerarmsten, maar dat zijn we helaas gewend van hem. Maar bij de VVD zit je dus ook niet goed als hardwerkende Nederlander ook als je een modaal inkomen hebt. Alléén als je superrijk bent en al tot de winnaars in deze maatschappij behoort, komt de VVD voor je belang op...

Stem voor afbraak, stem VVD
Stem sociaal, stem SP

Zie de pijnlijke maar eerlijke waarheid over de bezuinigingen zelf in de uitzending van Netwerk

Zie het socialistische alternatief van de SP op de crisis:
SP verkiezingsprogramma

U bent hier