h

Goed en betaalbaar OV belangrijker dan invoering chipkaart

9 juni 2010

Goed en betaalbaar OV belangrijker dan invoering chipkaart

"De SP is voor goed en betaalbaar openbaar vervoer. Eén kaart voor alle OV kan in het belang van de reiziger zijn. De SP is in principe voor een reizigersvriendelijke OV-chipkaart. De huidige OV-chipkaart is dat niet! Er zijn verschillende kaarten voor de verschillende vervoersmiddelen en de kaart is niet veilig. Hij is gemakkelijk te kopiëren waardoor fraude mogelijk is. De privacy is niet goed geregeld en overstappen is vaak moeilijk. De SP heeft een reddingsplan, zie SP-themakanaal Verkeer."

Dit was het antwoord van de Zaanse SP-fractie op de stelling in het Zaans Stadsblad:
‘De OV-chipkaart maakt reizen met openbaar vervoer niet aantrekkelijker’

U bent hier