h

Riet Kokenberg stopt als steunfractielid

9 september 2010

Riet Kokenberg stopt als steunfractielid

Riet heeft onlangs aangegeven dat zij haar werk voor de SP-fractie niet kan combineren met haar drukke baan en haar priveleven. Er zijn geen politieke redenen voor haar besluit en ze wil dan ook graag actief blijven voor de Zaanse SP. De fractie heeft begrip voor haar besluit en samen met het bestuur bedanken wij haar voor haar passie, enthousiasme en tomeloze inzet in het Zaanse gemeentehuis en daarbuiten tot nu toe. We zien haar vast nog op vergaderingen of tijdens komende campagnes, en daar kijken we naar uit!

Riet in haar eigen woorden:

Beste SP-ers uit de Zaanstreek,

Sinds in maart 2010 de nieuwe fractie geïnstalleerd is ben ik gevraagd om als steunfractielid SP de fractie te ondersteunen. Dat vond ik dit een enorme uitdaging en wilde mij daar voor 100% inzetten, naast mijn baan van 40 uur en alle andere privézaken.

Tijdens het politieke reces en mijn vakantie kwam ik tot de ontdekking dat naast al mijn vaste bezigheden de politiek wel veel tijd en energie van je vereist. Ook omdat ik het goed wil doen en voor 100% wil gaan en niet minder. Naast enkele fysieke problemen lukt me dit niet en om deze reden heb ik bij de voorzitter van de fractie Patrick aangeven na de vakantie te willen stoppen als steunfractielid. Ook speelde mee dat ik voor mijn werk op de donderdagavond een cursus moet gaan volgen. Ik wil mij wel voor andere zaken binnen de SP in blijven zetten.
Ik wens de fractie veel succes en sterkte in de komende jaren met alle bezuinigingen die op ons afkomen en de lastige keuzes die gemaakt moeten worden, het zal niet gemakkelijk zijn.

Vriendelijke groet,

Riet Kokenberg

U bent hier