h

Wie ging ook alweer de crisis betalen?

18 september 2010

Wie ging ook alweer de crisis betalen?

Nu het rechtse kabinet toch weer dichterbij komt moeten wij ons opnieuw afvragen wie straks de crisis zal gaan betalen. Door al het rumoer over de Islam zouden we die vraag bijna vergeten. Met de banken gaat het intussen weer redelijk goed, zij zijn gered met enorme bedragen belastinggeld. Helaas is de schuldenlast van het rijk daardoor enorm toegenomen. Wat gaan we daaraan doen?

Door Carla en Zehra

Als het aan rechts ligt dan zijn de lage en de midden inkomens de klos. En natuurlijk de zieken en uitkeringsgerechtigden. Geert Wilders zal veel van zijn sociale programmapunten (over de WW, het ontslagrecht, de huren en de gezondheidszorgzorg) moeten inleveren om anti-Islam punten te kunnen scoren. Thuis- en ouderenzorg kunnen de beloofde extra investeringen om dezelfde redenen wel vergeten.

En dat terwijl het ook anders kan. Het is dan ook goed dat onder de leuze ‘Rekening Retour’ opnieuw een aantal organisaties bijeen zijn gekomen in Amsterdam. Er is een manifest opgesteld waar iedere organisatie, iedere club die het ermee eens is zijn naam onder kan zetten (via: rekeningretour@gmail.com) . Het is de bedoeling om toe te werken naar een grote manifestatie op 23 oktober in Den Haag. Voor die tijd zijn er ook nog allerlei actiemomenten, zoals op 12 september het protest van de TNT postbodes, demonstraties van de vakbeweging in Brussel en Den Haag op 29 september en mogelijke initiatieven op prinsjesdag.

U bent hier