h

Eerste demonstratie tegen plannen nieuwe kabinet

1 oktober 2010

Eerste demonstratie tegen plannen nieuwe kabinet

Terwijl in Brussel 20.000 mensen uit heel Europa demonstreerden tegen de manier waarop de Europese landen de kosten van de crisis afwentelen op de gewone burgers, kwamen op woensdag 29 september ook in Den Haag 2000 vakbondsleden van de ABVOKABO demonstratief bij elkaar bij het binnenhof. Zaanse SP'ers waren ook van de partij.

Tekst: Carla Schuddeboom
Foto’s: W. van de Vegt

De demonstratie was vooral gericht tegen de plannen om 50.000 ambtenarenplaatsen af te schaffen, maar ook de bezuinigingen op zorg en welzijn moesten het ontgelden. Voorzitter Edith Snoey noemde de plannen asociaal.

De SP had ook opgeroepen voor deze demonstratie en diverse SP-kamerleden waren aanwezig, onder wie het kamerlid Karabulut. Van andere partijen viel Ronald Plasterk op, die voor de gelegenheid zijn hoed even verving voor een rood petje, of in ieder geval daarover twijfelde.

U bent hier