h

Dag van de Verontwaardiging

11 november 2011

Dag van de Verontwaardiging

Op zondag 20 november zal het comité Hete Herfst, dat mede door de SP Zaanstreek wordt ondersteund, weer landelijk campagnevoeren tegebn het Haagse afbraakbeleid. Ze kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Doe je mee en help je ze? Wij zijn de 99%!

Mensen boven winst

De plannen van het kabinet-Rutte en zijn gedoogpartner vormen een ongekende aanval op kunst, zorg en welzijn, milieu, openbaar vervoer, gepensioneerden, gehandicapten, uitkeringsgerechtigden, huurders, werknemers, studenten, migranten en vluchtelingen.

Daarmee wordt de rekening van de economische crisis neergelegd bij de gewone man en de kwetsbaren. De regering breekt de solidariteit af en voedt het wij/zij-denken dat bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet.

Wij willen de rekening van de crisis terugsturen naar de aanstichters. Bankiers, speculanten en grote ondernemers hebben zich de afgelopen jaren enorm verrijkt. Niet langer mag de onbegrensde zucht naar winst alles wat mooi en weerloos is vernietigen en onze democratie uithollen.

De bonussen voor de rijken en crisis voor de rest stuit op steeds meer verzet – van de Occupy-protesten tot acties, demonstraties en stakingen in verschillende sectoren.

Op 20 november willen we onze verontwaardiging tonen over de kabinetsplannen en oproepen tot solidariteit, echte democratie en mensen boven winst. Samen gaan we op de Dam levensgroot ‘99%’ uitbeelden en worden er meer acties georganisserd. Kom ook en doe mee met je eigen boodschap of actie, jij bent de 99%!

Hete Herfst roept op tot solidariteit met stakers OV

Op zondag 20 november gaan de werknemers van de openbaarvervoersbedrijven van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam in staking tegen de afbraak van deze publieke voorziening. Om 12.00 komen ze samen bij het Centraal Station van Amsterdam voor een spectaculaire actie. Wij roepen iedereen op om zich bij dit protest aan te sluiten en vervolgens gezamenlijk naar de Dam te trekken waar om 14.00 het programma van de Dag van de Verontwaardiging begint. Neem potten & pannen mee. Samen staan we sterk!

Help met mobiliseren!

Met de deelname van stakers, actievoerders van de Occupybeweging, verontruste ouders, kwade kunstenaars en een wervelend programma belooft dit een waanzinnig protest te gaan worden. Hier moeten mensen bij zijn, hier moeten mensen van weten. Help daarom mee met mobiliseren: verspreid de oproep, twitter je tureluurs #heteherfst #N20, plaats die banner, nodig uit op facebook, forward deze oproep en vraag anderen dit ook te doen!

Vrijwilligers gezocht

Voor de aanloop naar de 20ste zoeken we mensen die willen helpen in het mediateam (veel mail- en belwerk). Voor de dag zelf zoeken we mensen die willen helpen met de opbouw van het podium en het sfeerbeheer tijdens het protest. Iets over vele handen en licht werk. Meld je aan bij heteherfst@gmail.com.

Financier het verzet

Ons enthousiasme is vele malen groter dan ons budget. En voor het drukwerk, vergunningen, podia, materiaal en telefoonkosten vragen we om een bijdrage. Dit is echt hard nodig. Donaties graag naar rekeningnummer 6025095 t.n.v. Platform Stop Racisme en Uitsluiting o.v.v. Hete Herfst. Alle beetjes helpen!

U bent hier