h

Geen Mauro’s en Sahars meer!

11 februari 2012

Geen Mauro’s en Sahars meer!

Steeds meer gemeenteraden spreken zich uit voor een oplossing voor kinderen die al zo lang in Nederland wonen dat ze hier geworteld zijn. In hun gemeenten, waaronder, Enschede, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven, hebben de gemeenteraden de burgemeesters opgeroepen om bij minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie te pleiten voor een zogeheten ‘kinderpardon’. De actie is bedoeld als ondersteuning van een initiatiefwet van PvdA en ChristenUnie, die regelt dat minderjarige vreemdelingen die langer dan acht jaar in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen. In de gemeenten steunen veel CDA- en VVD-politici deze moties.

GroenLinks- Tweede Kamerlid Tofik Dibi, initiatiefnemer van deze actie in de gemeenteraden wijst ook op de 115.000 mensen die al hebben getekend voor de petitie op het internet. Kennelijk vinden mensen van allerlei politieke snit dat kinderen niet moeten worden uitgezet. Ook gemeenten met een VVD burgemeester zoals Zwolle, Almelo, Dordrecht en Arnhem sturen hun burgemeester met deze boodschap naar Den Haag. In tientallen gemeenten komt zo’n motie nog in stemming.

Al 25 burgemeesters gaan pleiten voor een kinderpardon: nu nog in Zaanstad!

Ook in onze gemeente zullen Groenlinks, de SP en andere partijen met een dergelijk voorstel komen, zodat burgemeester Geke Faber zich kan aasluiten bij dit pleidooi voor een menselijker beleid.

Teken ook: www.kinderpardon.nu

U bent hier