h

Grote 1 mei-viering in Amsterdam

26 april 2012

Grote 1 mei-viering in Amsterdam

1 mei is een dag van solidariteit, van actie en van feest. Een dag om samen te komen, om te vieren wat we bereikt hebben en om te bespreken hoe we eensgezind voor onze gedeelde belangen opkomen. Juist nu is zo’n dag nodig.

Wees er daarom bij op de 1-meiviering in het Werkteater, Oostenburgergracht 75 in Amsterdam.

Voor eenheid, solidariteit en strijdbaarheid
Wat kunnen we elkaar leren? Hoe kunnen we elkaar steunen? En welke kansen biedt ons de oprichting van de Nieuwe Vakbeweging? Bij het zoeken naar oplossingen is ons eerste antwoord: eenheid. Samen staan we sterk.

Voor eenheid, solidariteit en strijdbaarheid
Het kabinet-Rutte treft, namens de grote ondernemers, juist de laagste inkomens. Met een nullijn, andere verslechteringen en de afbraak van onze publieke sector. Intussen graaien de makers van het wanbeleid nog steeds groot geld. Ons antwoord: onderlinge solidariteit.

Voor eenheid, solidariteit en strijdbaarheid
Gelukkig zijn dit jaar grote groepen mensen in beweging gekomen. Zoals de GVB’ers om ons openbaar vervoer te redden, de leraren om het passend onderwijs en de buurtbewoners om voorzieningen te behouden. Lijdzaam naar de slachtbank? Nee. Strijdbaar voor onze rechten.

Zaal open 19.30, aanvang programma 20 uur
Te bereiken o.a. met tram 10, tussen Funen en Artis
Georganiseerd door FNV (Abvakabo en Bondgenoten),
SP, IS, Grenzeloos, KMAA en DIDF.

o Solidair met acties op de werkvloer
o Plannen voor Nieuwe Vakbeweging
o Interviews, discussies en columns
o Muziek: Bob Fosko, Stefka

Met:
Khadija Tahiri-Hyati (schoonmakers) Michiel Bakker (leraren) Sadet Karabulut (SP) Lilian Marijnissen, Ger Geldhof en Ruud Kuin (Abvakabo FNV) Maaike Zorgman en Henk van der Kolk (FNV Bondgenoten) en Nuri Karabulut (DIDF)

U bent hier