h

Blijf af van Baanstede!

11 oktober 2012

Blijf af van Baanstede!

De gemeentebesturen van onder andere Zaanstad en Purmerend hebben een belangrijk besluit genomen over de toekomst van de sociale werkplaats Baanstede. Wat er precies met Baanstede gaat gebeuren is nu nog niet duidelijk. Maar duidelijk is wel dat iedereen met een indicatie uiteindelijk bij reguliere bedrijven moet gaan werken. Ook de beschutte werkplaatsen zullen verdwijnen!

(tekst van pamflet dat aan werknemers van Baanstede wordt uitgedeeld)

Dit is zoals de Wet Werken naar Vermogen van staatssecretaris De Krom wil. Maar die wet is in de ijskast gestopt door de Tweede Kamer. Dus gemeentes moeten hiermee ophouden!

Maar nog veel belangrijker is dat alle werkers in de sociale werkvoorziening recht hebben op passend werk. Met goede opleiding en begeleiding. Met een eerlijk loon. Wij eisen dat dat moet blijven bestaan! Ook maken wij ons zorgen over het aantal nieuwe banen dat er volgens de gemeentebesturen moet komen. Waar zijn die dan? En zijn dat passende banen?

Wij staan pal achter jullie! Wij willen graag horen wat jullie van de plannen vinden. En wat jullie ideeën zijn. Het is belangrijk dat jullie stem gehoord wordt.

Jullie moeten worden gehoord door de directie en het gemeentebestuur. Daar zal de SP zich hard voor maken. Jij ook?

Actiecomité Baanstede

Kom naar de oprichtingsvergadering van het actiecomité Baanstede:
Woensdag 17 oktober
20.00 uur
De Lindenboomzaal (kaart)
Raadhuisstraat 57
Koog aan de Zaan

(dat is vlakbij de Albert Heijn onder de A8)

Met als speciale gast SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut!

Iedereen die werkt bij Baanstede is welkom!

U bent hier