h

Is dit alles?

24 oktober 2012

Is dit alles?

Tekst en foto: Willem Croese

Buurtbewoners en schoolkinderen kunnen sinds kort 'veiliger' oversteken op de Rigastraat in Wormer. De gemeente Wormerland heeft recht tegenover de school Wormer Wieken een zebrapad aangelegd. Zwart-wit geblokte palen zijn voorzien van een waarschuwingsbord met knipperlichten die op zonne-energie reageren wanneer het gemotoriseerde verkeer de oversteekplaats nadert. Een goede zaak, ware het niet dat verderop zo'n oplossing nog steeds ontbreekt.

Sinds december vorig jaar is Dekamarkt gevestigd aan de Koetserstraat. Bewoners, van de aan de overkant liggende wijk, die te voet of per fiets gaan moeten halsbrekende toeren uithalen om 'veilig' de oversteek te kunnen maken naar de supermarkt.
Op 5 maart dit jaar publiceerden wij hierover op de website van SP Wormerland en hadden als oplossing: “Het zou toch mooi zijn als op de oversteekplaatsen een zebrapad aangelegd wordt met verkeerslichten, zodat voetgangers en fietsers veilig naar de overkant kunnen. En een stoep waar er geen een van is voor en na beide locaties.”
Helaas zover kwam het niet. Natuurlijk is de SP een voorstander van het zebrapad aan de Rigastraat bij de Wormer Wieken. SP-fractievoorzitter Henk Mak noemt deze oversteekplaats zeer goed, maar mist een soortgelijke oplossing ter hoogte van de Dekamarkt. Samen met zijn fractie gaat hij zich hierop beraden. De hamvraag is voor de socialisten: 'Is dit alles?'

U bent hier