h

Actie: kinderen van de rekening

18 november 2012

Actie: kinderen van de rekening

In een rijk land als Nederland leven honderdduizenden kinderen in armoede. Heel concreet betekent dat, dat ze niet iedere dag een gezonde maaltijd kunnen eten. Niet altijd naar verjaardagsfeestjes kunnen. Of zelf hun verjaardag niet kunnen vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook dat ze niet mee kunnen doen met sporten, uitstapjes of culturele activiteiten kunnen ondernemen. Toch hele belangrijke dingen voor de ontwikkeling van kinderen.

Maak een eind aan armoede onder kinderen!

Kinderen van de rekening

Niet alle kinderen krijgen dus eerlijke kansen. Of hebben gezond eten. Zij zijn de kinderen van de rekening. Zij krijgen de rekening van de crisis gepresenteerd.

Wij vinden dat onacceptabel en willen dat veranderen. Daarom deze actie: Kinderen van de rekening. Daarmee roepen wij de burgemeester/het gemeentebestuur op om zich maximaal in te zetten voor bestrijding van armoede onder kinderen. Maar ook om zich te laten horen richting het kabinet.

Wil je meehelpen? Probeer zo veel mogelijk kinderschoenen in te zamelen. Kijk niet alleen thuis, maar vraag ook familie, vrienden en buren. De schoenen zullen op 4 december op het Binnenhof worden aangeboden aan het kabinet. De schoenen zullen leeg blijven en zo symbool staan voor de kinderen die in armoede opgroeien in Nederland.

De veters van schoenen die bij elkaar horen, graag aan elkaar vastbinden. Let op: de schoenen komen niet meer terug! Voor de ingezamelde schoenen wordt (voor na afsluiting van de actie landelijk) een goede bestemming gezocht.

De schoenen kunnen op verschillende plekken bij ons worden afgegeven tussen maandag 19 en donderdag 30 november. Hieronder een lijst van inzamelpunten. Er staat een bak klaar bij de deur waar ze in kunnen worden gestopt.

Inleverpunten voor kinderschoenen

Teresjkowastraat 40
1562 BW KROMMENIE

Leliestraat 82
1541 CM KOOG AAN DE ZAAN

Dorpsstraat 460
1566 BV ASSENDELFT

Abeelstraat 4
1505 TN ZAANDAM

Merijntje Gijzenstraat 26
1507 RC ZAANDAM

Vioolstraat 28
1541 DM KOOG AAN DE ZAAN

Alvast hartelijk dank voor de moeite. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Klaske Lewis, organisatiesecretaris SP Zaanstreek: 075 6878007.

U bent hier