h

Comité 'Dicht het 65plus-gat' opgericht

25 november 2012

Comité 'Dicht het 65plus-gat' opgericht

Ruim 60 mensen kwamen maandag 19 november bijeen op initiatief van SP-Kamerlid Paul Ulenbelt in SP-hoofdkantoor De Moed om te spreken over het dichten van het zogeheten 65plus-gat. Ulenbelt: "De aanwezigen waren terecht woedend over een onbetrouwbare overheid die ze een groot deel van het inkomen afpakt." Tijdens de bijeenkomst werd een comité ingesteld dat op korte termijn initiatieven gaan nemen voor acties om het 65plus-gat te dichten.

Het 65plus-gat ontstaat als inkomensverzekeringen op 65-jarige leeftijd stoppen en er aansluitend geen recht is op een AOW-uitkering. Dit gat zal de komende jaren oplopen van vele maanden tot wel twee jaar en vele tienduizenden mensen treffen. Het betekent een fors inkomensverlies omdat gedurende deze maanden er geen of weinig inkomen is. Voor meer informatie over het comité of vragen over het 65plus-gat: mail naar pulenbelt@sp.nl

U bent hier