h

Raad Purmerend: behoud beschutte werkplekken BaanStede

4 december 2012

Raad Purmerend: behoud beschutte werkplekken BaanStede

De gemeenteraad van Purmerend steunde de motie van SP en Trots om de beschutte werkplekken van Baanstede te behouden. Omdat het bedrijf te veel verlies lijdt heeft het bestuur van de Baanstede besloten om het bedrijf te herstructureren. De Baanstede wordt omgevormd tot een detacheringsbedrijf. Alle werknemers zullen in de toekomst worden gedetacheerd, ongeacht de mate van hun arbeidshandicap. Omdat in die situatie veel werknemers buiten de boot zullen vallen pleiten Trots en SP voor het behoud van een arbeidsmatige dagbesteding. De motie van Trots en SP haalde een meerderheid en werd aangenomen door de gemeenteraad.

Lees verder op de site van de SP Purmerend

U bent hier