h

Toen Samsom nog links was: 'geen bezuinigingen SW'

3 februari 2013

Toen Samsom nog links was: 'geen bezuinigingen SW'

De PvdA stond zij aan zij met de SP in de campagne "Armoede werkt niet", tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening (SW). Toen al was de SP veel strijdbaarder dan de PvdA en was het de SP die de mensen mobiliseerde. Maar nu zit de PvdA in de regering met de VVD en voert zij de bezuinigingen gewoon uit! Vorig jaar vroeg John Wempe, werknemer bij BaanStede en SP-lid, op het podium voor het publiek aan Diederik Samsom of hij de bezuinigingen terug zou draaien als de PvdA in de regering kwam. Voor wie twijfelt: Samsom zei toen 'ja' maar doet nu dus 'nee'. Kijk en oordeel zelf over de gedaantewisseling van een PvdA in de oppositie en een PvdA op het pluche...

U bent hier