h

Harry Slinger: "Houdt De Bieb open!"

17 juli 2013

Harry Slinger: "Houdt De Bieb open!"

De berichten over het stopzetten van subsidie voor onder andere De Bieb in Westerkoog en Zaandam Zuidoost zijn zanger Harry Slinger niet aan zijn deur voorbij gegaan. Met gebalde vuist voor zijn Zaanse woning en zijn speciale 'SP-tomaat Drukwerkmuts' op het hoofd roept hij op tot actie! Kunst- en cultuurliefhebber Slinger noemt het voorgenomen beleid van cultuurwethouder Leny Vissers-Koopman (ZOG) diepgaande messentrekkerij.

Harry Slinger tegen sluiting Bieb

Door Willem Croese, foto Robert Gort

Wij vroegen Harry Slinger naar zijn reactie op het voorgenomen beleid dat ook gevolgen heeft voor De Bieb.

"Een paar dagen geleden liet ik al weten op mijn Facebookpagina hoe blij ik ben dat ik heb leren lezen. Ik verslind gemiddeld zo'n 12 boeken per jaar en dat heb ik te danken aan de leerkrachten van de lagere school in de Jordaan en aan mijn zussen die mij meesleepten naar de bibliotheek.

"Als de wethouder van cultuur in Zaanstad met haar diepsnijdende messentrekkerij in onder andere de bibliotheek denkt de crisis op te lossen, gebruikt zij haar weke massa verkeerd. De Bieb is er voor iedereen en iedereen is voor de Bieb. Cultuur bepaalt de beschaving van een volk. Dat is de wethouder misschien even ontschoten. Let op uw zaak wethouder het volk gaat ook weer eens kiezen.

"Na lang wachten... ...is daar toch de zon! De hoogste tijd, dus, om met een goed boek in het park of op het strand te liggen. En waar haal je een goed boek? In De Bieb natuurlijk, dus openhouden die zaak!

"Laat Leny Vissers-Koopman de volgende verkiezing achter het net vissen! Actie!"

Tegen beter weten in

Al langer stoort Harry Slinger zich aan zakkenvullerij en het kapot bezuinigen van de economie. Eind jaren zeventig had hij met zijn band "Drukwerk" een hit met "Ik verveel me zo (in Amsterdam-Noord)". Later kwam ook "Je loog tegen mij". Dertig jaar later staat Drukwerk weer op de planken en alle liedjes doen er nog steeds toe. Reden genoeg om zeventien nummers in een nieuw jasje uit te brengen op cd. Het album heet "Tegen beter weten in" waarop ook "Laat de rijken de crisis betalen" staat als antwoord op roekeloze bezuinigingen zoals in dit geval De Bieb.

Ook boos over de voorgenomen sluiting van jouw vestiging van de Bieb?

Stuur ons een mailtje om mee te doen met de acties!

U bent hier