h

SP steunt stakers bij Primus

30 oktober 2013

SP steunt stakers bij Primus

Door de bakkers van Primus in Oostzaan, waar allerlei soorten eetbaar papier worden gebakken voor klanten in de hele wereld, wordt al sinds vorige week maandag gestaakt. Het familiebedrijf weigert zich aan de bakkers-CAO te houden en de werkdruk is ziekmakend hoog. Het personeel voelt zich onder druk gezet en niet gehoord en de directie stelt zich onverzoenlijk op. De SP is solidair met de stakers.

De SP staat achter jullie

Primus is wereldwijd één van de weinige producenten van eetbaar papier. Jullie maken een uniek product waar jullie trots op mogen zijn. Jullie werken hard, jullie werken rond de klok, jullie geven alles. Dat is goed voor het bedrijf, maar het is logisch dat jullie daar ook iets van terug zien. Zodat jullie een goede boterham verdienen in goede arbeidsomstandigheden.

Laat de directie niet vergeten dat we hier in de Zaanstreek zijn. De Zaanstreek is niet van de bobo's van Primus, maar van de mensen die er wonen en werken. De Zaanstreek is één van de geboorteplaatsen van de arbeidersbeweging, daarom heette het ook de rode Zaanstreek. In de Zaanstreek zijn we trots op onze tradities van solidariteit en strijd en staan we op voor onze rechten. Dat is wat jullie nu doen.

Trotse bakkers van Primus, jullie staan niet alleen!

De SP (Socialistische Partij) steunt jullie strijd. Jullie hebben recht op naleving van de bakkers-CAO, een redelijke werklast, erkenning als onderhandelings-partner. En respect voor jullie harde werk. Zolang jullie onverdeeld deze strijd voeren, moet de directie uiteindelijk wel luisteren. Aan jullie de overwinning!

U bent hier