h

De verzekeringsgekte

25 november 2013

De verzekeringsgekte

Emile Roemer"Weet je waar ik me over verbaas? Over al die spotjes van zorgverzekeraars om je te verleiden om over te stappen. Wat kost al die reclame wel niet? Renske Leijten wist het antwoord. Verzekeraars geven 571 euro uit voor iedere overstapper. 571 euro!

"Dat is ongeveer het bedrag dat ik betaal om vijf maanden voor zorgkosten verzekerd te zijn. Alles bij elkaar kost dat hele overstapcircus de verzekeraars een half miljard euro per jaar.

"Volgens mij moeten we stoppen met deze gekte. Jaar op jaar gaat een half miljard euro over de balk aan reclame, werving en administratie. Leg dat eens naast bijvoorbeeld de 900 mensen die nu weer bij zorginstelling Philadelphia ontslagen worden. Dat moet toch anders kunnen?

"Eén duidelijke verzekering zonder kleine lettertjes. Goed samenwerken en samen tot de beste zorg komen. Dat moeten we toch kunnen regelen? Dan kan dat half miljard aan zorg worden besteed. De marktwerking in de zorg, de concurrentie, heeft veel nadelen en leidt tot verspilling van veel geld. De zorg is geen markt!"

Emile Roemer

U bent hier