h

Stop de afbraak, stop de bezuinigingen!

11 november 2013

Stop de afbraak, stop de bezuinigingen!

De zes miljard nieuwe bezuinigingen hebben grote gevolgen voor de levens van werkenden, werkzoekenden en uitkerings-gerechtigden. De komende jaren zal het aantal huurders onder de armoedegrens stijgen naar 35%.
 Rutte en Samsom zetten het mes in de zorg, ze bezuinigen 40% op de thuiszorg. Er staan de komende jaren 120.000 banen in de zorg op het spel!

Uitkeringsgerechtigden worden gedwongen van minder rond te komen en ieder werk te accepteren of worden zonder loon te werk gesteld. Deze maatregelen treffen niet alleen mensen die op zoek zijn naar passend werk, maar ondermijnen ook de positie van alle werkende mensen.
Deze bezuinigingen versterken de spiraal naar beneden. Minder koopkracht leidt tot verliezen in het midden en klein bedrijf en minder banen. De belastinginkomsten lopen terug wat weer reden is om nog meer te bezuinigen.

Bijna iedereen wordt geraakt jong, oud, huurder, werkend, werkzoekend maar het kabinet kiest ervoor de hoogste belastingschijf te verlagen. Het aantal miljonairs in Nederland neemt al jaren toe.
Bezuinigen zijn een politieke keuze, geen noodzaak. De afbraak van publieke voorzieningen is niet nodig als we het geld halen waar het zit! En strijden voor meer koopkracht en echte banen.

De SP landelijk en de Zaanse SP steunen dit verzet. Doe mee en kom ook naar de grote vakbondsmanifestatie 30 november in Utrecht. Wordt niet alleen boos, kom in verzet! Stuur ons een mailtje als je hier in de Zaanstreek iets wilt doen voor of na 30 november, of kijk op www.stopbezuinigingen.nl

U bent hier