h

Zingend door de Zaanstreek

2 februari 2014

Zingend door de Zaanstreek

Zaterdag 1 februari is een grote groep leden van de SP Zaanstreek de verkiezingscampagne voor de gemeenteraad 2014 gestart. Ondanks de koude wind was de animo onder de aanwezige leden opperbest!

Verslag Gabriella Molica, foto's Jan van Keulen en Lieke van Schie

Zingend verkiezingscampagne voeren

De tour werd begonnen om 12 uur bij het winkelcentrum Langeweide in de wijk Westerwatering. Na ongeveer een uur op die locatie gestaan te hebben, gingen wij vervolgens naar het winkelcentrum in Westerkoog (bij de locatie Glazenmaker) om van daar naar de laatste bestemming de wijk Rooswijk op het plein bij de John Lennonweg te gaan.

We verdeelden ons in twee groepen. Een groep ging flyers uitdelen terwijl de andere het campagnelied zong. Het was echt geweldig om door de winkelcentra te lopen en samen in een groep het campagnelied te zingen. Wat een kick gaf het om zo vol overtuiging onze politieke boodschap uit te dragen! Want het was voornamelijk het zingen dat door de meeste mensen als bijzonder leuk ervaren werd.

Sommige mensen stopten even om naar ons te luisteren, en anderen begonnen mee te zingen.
En we kregen veel complimenten niet alleen voor onze performances, maar ook om de zeer geslaagde tekst van het lied.

Op het plein in Rooswijk kregen wij daardoor een zeer boeiend gesprek met een meneer die gestopt was om naar ons te luisteren.

Kortom een zeer geslaagde dag waarin de muziek de boventoon voerde en aanleiding was om met de inwoners van de stad in gesprek te komen!

Ook het MKB stemt straks SP!

De socialistische vlag beschermt tegen kille neoliberale wind

U bent hier