h

3 en 4 mei Marxisme Festival

18 april 2014

3 en 4 mei Marxisme Festival

Kom naar het Marxisme Festival, een inspirerend weekend vol discussie en debat over actuele thema's en radicale politiek! Met tientallen bijeenkomsten en honderden bezoekers is het Marxisme Festival uitgegroeid tot een jaarlijks trefpunt voor linkse mensen en activisten in Nederland. Het Marxisme Festival vindt plaats op 3 en 4 mei in CREA (UvA), Amsterdam.

Een van de speerpunten van het festival is de vraag: hoe stoppen we het neoliberale kabinet Rutte II? We organiseren oa. een bijeenkomst over organiseren op een neoliberale werkplek met FNV Ledenparlementslid Patrick van Klink, een bijeenkomst over wat er mis is met ons onderwijs met SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk en een meeting ‘hoe stoppen we de bezuinigingen?’ met IS’er Jeroen van der Starre.

Speciale gast op het festival is de voormalig minister van cultuur van de Black Panther Party, Emory Douglas. Hiernaast ook veel aandacht voor de strijd tegen racisme en seksisme met sprekers als Sunny Bergman, Quinsy Gario, Anousha Nzume en Anja Meulenbelt. Veel aandacht ook voor de naderende verkiezingen in Europa met SP-Europarlementariër Niels Jongerius, een meeting over de eurocrisis en Wilders’ Europese coalitie van de haat.

Het belooft een uitdagend en inspirerend weekend te worden! Ik hoop dan ook dat we je zien op het festival. Mocht je niet het hele weekend kunnen, dan kun je uiteraard ook alleen een dagdeel komen!

Daarnaast wil ik je vragen om het festival bekend te maken bij jullie achterban. Dat kan bijvoorbeeld door het festival aan te kondigen op jullie website en lokale nieuwsbrief of door het verspreiden van de poster. In de bijlage heb ik de poster en een voorlopig programma toegevoegd.

Meer informatie kun je vinden op Facebook.

U bent hier