h

Stem vandaag voor een sociaal Europa!

22 mei 2014

Stem vandaag voor een sociaal Europa!

Emile RoemerGisteren nog hebben we gezien hoe belangrijk het is om vandaag te gaan stemmen. Premier Rutte stond met een groot artikel in de krant. Hij wil volgende week in Brussel afspraken maken om de macht van de EU te verkleinen. Dat is natuurlijk goed nieuws. Maar het klinkt nogal ongeloofwaardig uit de mond van een premier die al jaren bezig is om juist meer bevoegdheden aan Brussel over te dragen.

Nog gekker wordt het als je bedenkt dat premier Rutte er voorstander van is dat Guy Verhofstadt – de grootste voorstander van superstaat Europa – de baas moet worden in Brussel.

Nu, op de dag van de verkiezingen, wordt duidelijk dat Nederland én Europa behoefte hebben aan partijen die eerlijk zeggen waar ze voor staan. Wat de SP betreft is dat geen Europese superstaat maar een Europa waarin soevereine landen goed met elkaar samenwerken.

Gabriella MolicaSteunt u de SP hierin? Blijf dan niet thuis, maar ga naar de stembus om de SP te steunen. Bijvoorbeeld door op de Zaanse socialist Gabriella Molica te stemmen, onze nummer 10.

Stem daarmee tegen haat en voor verdraagzaamheid, tegen een superstaat en voor samenwerking van onderop, tegen neoliberale afbraak ten gunste van multinationals en voor een sociaal Europa.

Juist met een lage opkomst weegt uw stem extra zwaar!

Ik reken op u.

Emile Roemer

U bent hier