h

SP presenteert noodfonds sociale werkvoorziening

26 november 2014

SP presenteert noodfonds sociale werkvoorziening

Sadet KarabulutOok in 2015 moeten arbeidsgehandicapten zekerheid hebben van hun baan en inkomen. Dat stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut in aanloop naar de begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken in de Tweede Kamer. Daarom presenteert Karabulut een noodfonds om volgend jaar 10.000 arbeidsgehandicapten aan het werk te houden.

Met dit noodfonds kunnen tijdelijke contracten in sociale werkplaatsen worden omgezet in vaste contracten. Ook kunnen de duizenden mensen die op de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening staan een arbeidsplek krijgen.

Afgelopen maanden kregen honderden mensen in de sociale werkvoorziening te horen dat ze vanaf 1 januari geen baan meer hebben. ‘Door de bezuinigingen van staatssecretaris Klijnsma hebben gemeenten te weinig geld om mensen in de sociale werkplaats een vaste baan te geven. Gemeenten met veel werk via de sociale werkplaats komen miljoenen euro's tekort. Als er geen extra geld vrijkomt dan leidt dit tot nog meer werkloosheid,’ aldus Karabulut.

Met het noodfonds wil de SP de gemeenten die te weinig geld hebben voor sociale werkplaatsen of voor het creëren van beschut werk de helpende hand bieden. Karabulut: ‘Als er niets gebeurt dan belanden duizenden mensen met een arbeidsbeperking tussen wal en schip. Ik reken op brede steun om te voorkomen dat mensen hun baan verliezen en te zorgen dat gemeenten in nood hulp krijgen.’

U bent hier