h

Goed voornemen: teken tegen wapenhandel

17 december 2014

Goed voornemen: teken tegen wapenhandel

Minister van Defensie Hennis wil in februari 2015 met de Nederlandse wapenindustrie naar de grote wapenbeurs IDEX in Abu Dhabi. Terwijl het Midden-Oosten in brand staat. Gewapende conflicten, mensenrechtenschendingen en binnenlandse repressie zijn aan de orde van de dag.

Foto: Stop Wapenhandel / www.stopwapenhandel.nl

Wij vinden wapenverkopen aan het Midden-Oosten en ook deelname aan de IDEX wapenbeurs onverantwoord. Nederland moet zich richten op vrede, veiligheid, democratie en rechtvaardigheid. Ook in het Midden Oosten. Nog meer wapens leveren daar aan geen bijdrage. Cynisch dat Nederland enerzijds militairen stuurt (Mali, Turkije, Irak) om op te treden in mede door ongecontroleerde wapenhandel gevoede conflicten, en anderzijds in de regio wapens wil promoten van eigen makelij.

Foto: Stop Wapenhandel / www.stopwapenhandel.org

Wij roepen de regering op deze missie te annuleren en wapenexport naar het Midden-Oosten te stoppen.

U bent hier