h

‘Aanslag Parijs is aanslag op persvrijheid en vrijheid van meningsuiting’

8 januari 2015

‘Aanslag Parijs is aanslag op persvrijheid en vrijheid van meningsuiting’

Harry van Bommel
SP-Kamerlid Harry van Bommel reageert geschokt op de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs. "De SP leeft mee met de slachtoffers en hun nabestaanden van deze zinloze daad. Het is een aanslag op de persvrijheid en op de vrijheid van meningsuiting." Fractievoorzitter SP Zaanstad, Patrick Zoomermeijer: "We mogen haat geen ruimte geven, nu moeten we gezamenlijk optrekken tegen terreur en tegen onverdraagzaamheid. Het is verleidelijk om nu wraakgevoelens te koesteren, maar de positieve boodschap van solidariteit is en blijft het enige juiste antwoord in deze zware tijden."

Tweet Emile Roemer

Van Bommel wil snel van het kabinet weten wat de consequenties van deze aanslag zijn voor Nederlandse journalisten en organisaties. "Wij willen onderzocht zien of er aanleiding is om de beveiliging van Nederlandse journalisten op te schroeven. De persvrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn steunpilaren onder onze vrije samenleving. We moeten alles op alles zetten om dat de verdedigen."

 

         

U bent hier