h

Loonoffer personeel V&D? Dacht 't niet!

19 februari 2015

Loonoffer personeel V&D? Dacht 't niet!

Om de V&D van de ondergang te redden, wil het bedrijf dat het V&D-personeel 5,8 procent salaris inlevert. Het loonoffer levert naar verwachting tien miljoen euro per jaar op. Dat is dus de helft van de prijs die V&D-baas betaalde voor zijn nieuwe huis. Hij wordt de nieuwe buurman van zanger Billy Joel en Hillary Clinton.

Een geluidsgeïsoleerd interieur met acht slaapkamers, vier open haarden, negen grote en drie kleine badkamers, een bibliotheek en een kantoor waar hij nieuwe zetten in zijn pokerspelletjes kan uitbroeden. In Nederland stijgt de irritatie over de manier waarop de V&D-directie het traditionele polderoverleg schoffeert met dreigbrieven, rechtszaken en, zoals tijdens het kort geding van eergisteren, een op het laatste moment op tafel verschijnend voorstel het personeel aandelen te geven in ruil voor een loonoffer.

In Amerika heeft het brein achter deze slikken-of-stikken-strategie ook nog andere dingen aan zijn hoofd. Afgezien van het bestieren van zijn andere bedrijven, peinst Marc Leder, medeoprichter van de in miljarden grossierende investeringsmaatschappij Sun Capital die V&D in 2010 verwierf, ook over de inrichting van de nieuwe stek die hij home mag noemen.

Daarvoor gaat het personeel toch geen loon inleveren?! Er is geld zat, laat de rijken hun crisis betalen!

U bent hier