h

Bereikbaarheid bejaardenhuis Pennemes beneden peil

21 augustus 2015

Bereikbaarheid bejaardenhuis Pennemes beneden peil

Evert HartogVoor het Pennemes is momenteel al gedurende een aantal weken de weg opengebroken.
De toegang tot de hoofdingang van het verzorgingstehuis is daardoor zeer slecht te bereiken. Daarnaast wordt er slordig gewerkt. Bij graafwerkzaamheden is een elektriciteitsleiding die goed was aangegeven op de kaart stukgetrokken, waardoor een enorme ontploffing ontstond met veel rookontwikkeling.

Door Evert Hartog, raadslid

De bewoners en het personeel zijn zich rot geschrokken en we mogen van geluk spreken dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Enkele straten in het centrum van de stad, en ook het verzorgingstehuis, kwamen daardoor zonder stroom te zitten. Al klap op de vuurpijl worden er boetes uitgedeeld door stadswachten aan auto’s van bezoekers die voor de wegversperring geparkeerd staan, zonder enige last te veroorzaken, daartoe genoodzaakt omdat de hele weg openligt en er geen parkeerruimte meer in de buurt aanwezig is.

Voor mensen die slecht te been zijn dat zijn er vele onder de bezoekers van het tehuis) een ware ramp. Ondertussen doet de gemeente evenveel als wanneer het aan de andere kant van de wereld zou plaatsvinden, namelijk helemaal niets!

Vragen SP

Tijdens het Zaans Beraad van 27 augustus zal de SP de wewthouder deze vragen stellen:

  • Vindt het college de situatie rond het verzorgingstehuis zoals die nu is acceptabel?
  • Hoe lang denkt de gemeente dat de werkzaamheden nog duren?
  • Wat heeft de gemeente gedaan om de bereikbaarheid van het Pennemes acceptabel te houden?
  • Wat gaat de gemeente doen om de toegang tijdens de resterende werkzaamheden te verbeteren?
  • Wat gaat de gemeente doen om voor voldoende parkeergelegenheid te zorgen bij het Pennemes?
  • Wat voor afspraken gaat de gemeente met handhaving maken over het parkeerbeleid tijdens de werkzaamheden?

U bent hier