h

Niet alles wat je hoort over asielzoekers is waar

2 oktober 2015

Niet alles wat je hoort over asielzoekers is waar

Lees je wel eens berichten van complottheoriesites als EJBron of EUnmask? Zie je plaatjes over de vluchtelingenstroom waarvan je twijfelt of ze wel kloppen? Hoor je vrienden, familie of buren iets racistisch zeggen of hoor je angst voor vluchtelingen bij de mensen om je heen, maar weet je niet wat je moet zeggen?

Sinds de vluchtelingencrisis van 2015 circuleren er heel wat zogenaamde 'hoaxes' (namaakberichten) en andere ongenuanceerde berichtgevingen over dit onderwerp op sociale media en elders op het internet. Er is nu een overzicht van de meest recente hoaxes met verwijzingen naar bronnen voor meer informatie.

Kijk of je deze leugens, verdraaiingen en plaatjes in verkeerde context ook voorbij hebt zien komen:

U bent hier