h

De dubbele boodschap van Aboutaleb

24 november 2015

De dubbele boodschap van Aboutaleb

Tot grote verbazing van de Rotterdamse SP legt burgemeester Aboutaleb van 26 tot 29 november een werkbezoek af aan Saoedi-Arabië. Aboutaleb is als PvdA-burgemeester van de tweede stad van Nederland en door zijn 'ferme' uitspraken bekend geworden. Maar tijdens de raadsvergadering van 26 november zal de SP in Rotterdam over het bezoek aan Saoedi-Arabië het college aan de tand  voelen.

Rotterdams SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn wil opheldering van het college: "De ene week wil burgemeester Aboutaleb de IS wegvagen. De week erop brengt de burgemeester een bezoek aan een land dat zelf alles behalve zuiver is wat betreft mensenrechten en dat mogelijk betrokken is bij de financiering van de IS. Als je de IS aan wil pakken moet je beginnen bij de geldstromen en niet gaan borrelen met sponsors van terrorisme. Een zeer dubbele boodschap van onze burgervader."

U bent hier