h

Eindelijk cao SW: durf te strijden, durf te winnen!

9 maart 2016

Eindelijk cao SW: durf te strijden, durf te winnen!

Met 7000 mensen hebben wij in oktober landelijk gestaakt, en dankzij de vakbondskaderleden die het VNG-gebouw bezet hebben, hebben wij nu een nieuwe cao in de sociale werkvoorziening! Dat houdt in dat we deze maand eenmalig 325 euro bruto krijgen na het aantal uren dat je werkt en we krijgen in juli 2016 onze eerste loonsverhoging en ook nog onze eindejaarsuitkering gaat omhoog. Alleen gaat de seniorenregeling van 61 naar 62 jaar en wie onder het minimumloon zit krijgt in 2017 twee keer loonsverhoging.

Door een werknemer bij BaanStede

Nu binnen het BaanStede, de Zaanse sociale werkvoorziening, speelt er zoveel dat de mensen heel erg bang zijn en door te hoge werkdruk de ziektewet in zijn gegaan zijn. Er zijn ook ruzies geweest tussen werkleiding en werknemers. En een werknemer heeft veel te hoge suiker en een veel te hoge bloeddruk, maar ze durfde niet eens naar de werkleiding te gaan. Ik ben daar toen heen gegaan en later is ze toch met busje naar huis gebracht.

De OR is bij ons op de afdeling geweest en de FNV is ook ingelicht. Dit vanwege veel intimidaties en als je 5 minuten te laat op de afdeling bent willen ze je uren afpakken. Daar zit de FNV zit er ook achteraan en de OR ook.

Durf te strijden, durf te winnen!

Mijn gevoel is dat we door strijd het toch gewonnen hebben met onze nieuwe cao en dat geeft mij en veel collega’s een heel goed gevoel! Er zijn ook collega’s die het nog niet geloven tot dat ze deze maand die eenmalige brutoloon echt op hun loonstrook zien staan, maar het is toch echt zo.

We zijn dankbaar voor de inzet en strijd van de FNV zij-aan-zij met ons!

Ook zijn we zijn trots dat strijd en niet opgeven toch wordt beloond en we blijven strijden om goed en echt werk en goede begeleiding voor de mensen van BaanStede. Deze overwinning geeft mij de kracht om verder te strijden!

U bent hier