h

Onze brandweer verdient een fatsoenlijk pensioen

2 juli 2016

Onze brandweer verdient een fatsoenlijk pensioen

Deze week was SP-Tweede Kamerlid Nine Kooiman te gast bij de brandweer in Utrecht om de brandweermannen en -vrouwen een hart onder de riem te steken. De brandweer strijdt al lange tijd voor een fatsoenlijk pensioen. Kooiman: 'Deze mannen en vrouwen zetten zich dagelijks in voor de veiligheid van anderen. Dat maakt hun werk zowel fysiek als mentaal erg zwaar. Zij horen een goed pensioen te krijgen, dus ik steun hun acties van harte.'

Foto: SP / www.sp.nl

De brandweer in actie

Momenteel rukt de brandweer alleen uit bij levensbedreigende situaties. Dit is het gevolg van een conflict over de verhoging van de pensioenleeftijd. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil de pensioenleeftijd voor brandweerlieden verhogen van 55 naar 62 jaar. Dit is voor hen onacceptabel. 'Al anderhalf jaar probeert de brandweer overeenstemming te krijgen met de werkgevers, maar de werkgevers weigeren in gesprek te gaan. In plaats daarvan worden ze thuis opgezocht door politieagenten. Deze mensen verdienen ons respect, geen intimidatie,' aldus Kooiman.

De SP ging maandag op bezoek bij meerdere brandweerposten om de actievoerende mannen en vrouwen te steunen in hun strijd voor een goed pensioen.

U bent hier