h

Verkiezingsprogramma SP: nu wij!

13 oktober 2016

Verkiezingsprogramma SP: nu wij!

Vandaag presenteerden we ons programma als SP. Centrale term? Macht. We moeten de macht pakken. Wat dat inhoudt?

Foto: SP / www.sp.nl

In het onderwijs: studenten, leraren en ouders moeten meer zeggenschap krijgen en kunnen meebeslissen over bijvoorbeeld de begroting van een school.

In de zorg: zorgmedewerkers en cliënten krijgen een stem in fusies en investeringen van zorginstellingen.

In het bedrijfsleven: werknemers van bedrijven met meer dan 250 man personeel worden net zo machtig als de aandeelhouders. Overal gaat de OR meebeslissen over het salaris van de bazen.

Maar ook in de buurten geeft de SP de macht terug aan de bewoners: zij weten het beste waar wel of geen behoefte aan is. Dus krijgen ze zeggenschap over de inrichting van hun directe omgeving.

De kiezer is in de visie van de socialisten niet iemand die slechts eens in de vier jaar naar de stembus gaat. De bevolking moet de regering ook tussentijds via bindende referenda kunnen corrigeren, lokaal, nationaal én in Europa.

Doe mee! Meld je aan! Bekijk onze voorstellen! En deel de korte fimpjes!

De komende weken wordt dit conceptverkiezingsprogramma ook door de leden in onze afdeling besproken, en later wordt er op het SP-congres in januari over wijzigingsvoorstellen en het uiteindelijke programma gestemd. Kijk in de agenda voor data en locaties.

U bent hier