h

Stop TiSA!

9 november 2016

Stop TiSA!

TiSA is een groot handelsverdrag dat alle barrières voor handel in diensten tussen de Europese Unie en 22 landen wil wegnemen. Landen als de Verenigde Staten, Canada, Australië maar ook Pakistan. We horen er niets over, maar het lijkt erop dat door het verdrag alle dienstverlening in de uitverkoop terechtkomt.

Meer dan de helft van onze economie bestaat uit het leveren van diensten in zorg, onderwijs, transport, telecommunicatie, water enzovoorts. Diensten zijn dus heel belangrijk voor Nederland en daar wij willen wij wel iets over te zeggen hebben. De FNV vraagt de Nederlandse regering onmiddellijk alle onderhandelingen over TiSA te stoppen. Sinds vorige week staat er een petitie online die de minister oproept om de onderhandelingen over TiSA te staken. We roepen iedereen op deze petitie te ondertekenen!

U bent hier