h

Multinationals of mensen?

17 oktober 2017

Multinationals of mensen?

Het is Rutte weer gelukt. Hij heeft nieuwe partijen gevonden om zijn VVD-programma uit te voeren. Naar verluidt werd bij de bazen van VNO-NCW gejuicht, werd Hans de Boer in polonaise gesignaleerd en werd bij ABN AMRO de champagne ontkurkt.

Foto: SP / www.sp.nl

Want de miljonairs en multinationals staan vooraan om de cadeautjes van het kabinet te incasseren. De grote bedrijven gaan fors minder belasting betalen over hun miljardenwinsten, terwijl u fors méér gaat betalen voor uw boodschappen. De aandeelhouders worden met 1,4 miljard gespekt, terwijl we met exact dát bedrag de leraren in basisonderwijs de beloning en de verlaging van de werkdruk hadden kunnen geven die ze verdienen.

Samen gaan wij laten zien dat het anders kan. Zo lanceerden wij samen met GroenLinks, de PvdA, FNV en vele andere organisaties gisteren een actie tegen de btw-verhoging.

Samen met mensen in buurten en wijken bouwen we aan een andere samenleving. We kiezen voor zekerheid met een vast contract in plaats van een bungelbaan. Voor betaalbare woningen en goede zorg zonder eigen risico. En voor de AOW-leeftijd op 65 jaar zodat ouderen kunnen genieten van hun oude dag en er meer banen voor jongeren komen.

Samen bouwen we een rechtvaardige samenleving waar we naar elkaar omkijken. Waar we niet kiezen voor het belang van enkelen, maar kiezen voor elkaar.

Met strijdbare groet,
Emile Roemer

U bent hier