h

Cultuurcluster? Gooi niet uw geld door het putje!

30 mei 2018

Cultuurcluster? Gooi niet uw geld door het putje!

De gemeente wil een cultuurcluster gaan bouwen naast het station. Dat is de uitkomst van een geheime deal tussen een vastgoed bedrijf (NS Spoor) en de gemeente Zaanstad. Kosten: 43.600.000 euro! Jaarlijkse lasten: 2.800.000 Euro! En U gaat dat betalen. Dat kost dus 650 euro per huishouden in Zaanstad...

Foto: Leyena van der Laan / www.zaanstreek.sp.nl

(Klik hier voor een grote versie om uit te printen!)

Dit geld wordt geleend. Zaanstad heeft al zeer hoge schulden. Het is nog niet zeker dat de kosten niet verder gaan stijgen Op 2 juli 2018 wordt voor de tweede keer geprobeerd een aannemer te vinden en het is niet zeker of de bouw voor het bedrag van 43 miljoen gaat lukken, dus de kosten kunnen nog veel hoger uitvallen.

De SP denkt dat al dat geld beter besteedt kan worden aan de instandhouding en verbetering van het huidige aanbod van cultuur in de bestaande gebouwen, zoals Filmhuis de Fabriek aan de Zaan, het Gebouw van Fluxus en de bibliotheek aan de Westzijde, en voor de bouw van een poppodium in het centrum van Zaandam en de spreiding van cultuur door de stad zodat ook Zaanstad Noord en de dorpen een mooi aanbod kunnen houden.

'Cultuurclusters' in andere steden liepen uit op een enorme financiële strop zoals in Arnhem, Hoofddorp, Roermond en Dordrecht. Dus stop met de bouw van het geldverslindende cultuurcluster!

Op 20 juni kunt u laten weten wat u vindt bij het referendum over het cultuurcluster in Zaanstad. Laat uw stem horen op 20 juni 2018!

U bent hier