h

Keti Koti: een gedeelde geschiedenis, een gezamenlijke toekomst

1 juli 2018

Keti Koti: een gedeelde geschiedenis, een gezamenlijke toekomst

Keti koti is niet voornamelijk een feestdag, maar ook een dag van bezinning. Bezinning over deze gezamenlijke geschiedenis. En over hoe makkelijk het is om vrijheid kwijt te raken. Voor mij ligt ook de vraag: “Hoe willen wij onze gezamenlijke toekomst invullen?” Laten we ons verdelen zodat anderen kunnen heersen?

<--break->Door Sunita Biharie, fractievoorzitter SP Apeldoorn

Hoe het kapitalistisch systeem racisme heeft bedacht als verdienmodel. Verdeel en heers ten koste van letterlijk mensenlevens en van mensenrechten. Het opzetten van mensen tegenover elkaar op basis van indentiteit of kleur als verdienmodel of zelf macht te vergaren. Het kapitalistische systeem zorgt nog steeds voor het verdelen van mensen zodat het grote geld kan heersen.

U bent hier