h

De columnisten: 'De kracht van de rede'

29 maart 2019

De columnisten: 'De kracht van de rede'

Foto: SP

Ik weet niet of het aan mij ligt maar na alle politieke toespraken en uitspraken van afgelopen dagen voel ik een stilte in me opkomen.
Even voel ik de behoefte om weg te vluchten op zoek naar een plek in mij hoofd waar nog de kracht van de rede aanwezig is.

door: Gabriella Molica

De kracht van de rede die ik als lid van de SP nodig heb om de uitslag van de Provinciale verkiezingen goed te analyseren, van mijn fouten te leren om nog krachtiger en gemotiveerder op te staan en ten strijde te trekken.

De kracht van de rede die ik deze dagen nodig heb om als rationeel weldenkend mens niet woest te worden bij het zien hoe bepaalde politici het woord democratie in een klap kunnen besmeuren in naam van hun eigen nationalistisch narcisme.

De kracht van de rede om niet gek te worden in een wereld waarin alles 180 graden gekanteld lijkt te zijn; een wereld waarin de vrijheid van meningsuiting misbruikt wordt en waarin het bon ton geworden is om mensen en groepen openlijk te discrimineren en uit te sluiten.

De kracht van de rede die ik nodig heb om tegen mezelf te zeggen dat ik geen fout gemaakt heb om jaren terug, verliefd op een echte “Hollandse kaaskop”, mijn geboorteland (Italië) voor dit kikkerland in te ruilen.

De kracht van de rede om de grote liefde die ik voor dit land koester, en waar ik bewust mijn kinderen ter wereld gebracht heb, niet te vergeten.

Want ik wil niet leren haten!

Met dat virus wil ik niet besmet raken, ook al word ik deze dagen in mijn verdraagzaamheid bijzonder hard op de proef gesteld.

Nee, ik weiger de normen en waarden waarmee mijn ouders me opvoedde te verlagen en ik hou te veel van dit land om te denken dat wij samen niet in staat zijn om een vaccin tegen dit virus te vinden.

U bent hier