h

In Memoriam en afscheid Ami Gest

19 maart 2019

In Memoriam en afscheid Ami Gest

Foto: © Willem Croese

Ami Gest uit Landsmeer was vanaf zijn zestiende jaar lid van de Socialistische Partij (SP). Zijn politieke kennis en ervaring deed hij op in de SP jongerenorganisatie ROOD. Vanaf 2013 timmerde hij aan de weg voor zowel de SP als ROOD in zijn woonplaats Landsmeer met steun van SP Zaanstreek en dit alles deed hij succesvol.

Succes is mooi, maar dit vraagt veel van een mens. Het werd Ami zelfs te veel zodat hij in de zomer van 2017 zijn functie en taken neer moest leggen, het ging echt niet meer.

Hij werkte aan zijn gezondheid. Intussen namen zijn werkgever en later ook de uitkeringsinstantie Ami niet serieus, de strijd tegen hen kon hij niet meer aan. Zijn zoektocht naar rust, geluk en liefde slaagde jammer genoeg eveneens niet.

Ami verdiende steun en dat gaf de Zaanse SP'er Willem Croese hem al die jaren. Zoals Ami op 15 maart jongstleden schreef: "Willem, bedankt dat jij me door dik en dun hebt gesteund. Je bent echt mijn beste vriend."

Een mooi mens is heen gegaan. Ami heeft zeer veel betekend voor hen die middels activisme de strijd hebben opgepakt tegen niet alleen onrecht en het kapitalisme maar juist ook voor het socialisme.

Afscheid Ami Gest

UPDATE: De uitvaart is maandag 25 maart vanaf 11.00 uur live te volgen via http://www.pglandsmeer.nl/kerktv/

Datum:     Maandag 25 maart

Aanvang: 11.00 uur

Adres:      Het Kruispunt, Calkoenstraat 12a, Landsmeer en Het Dorpshuis, ingang Van Beekstraat, Landsmeer

Parkeren: Sportlaan, Landsmeer

In verband met de te verwachten drukte zijn ook in het Dorpshuis zitplaatsen beschikbaar waar live alles middels video gezien en gehoord kan worden..

Na afloop wordt buiten een erehaag door de aanwezigen gemaakt om een laatste groet aan Ami te geven voordat hij naar crematorium wordt gebracht.

Naar wens van Ami geen bloemen maar wel een gift voor 'Vluchtelingenwerk Nederland', hiervoor zijn collectebussen tijdens de uitvaart beschikbaar.

Correspondentieadres: Nanda Nijstad Uitvaartzorg, ter attentie van familie Gest, Scheepsbouwerweg 1e, 1121 PC Landsmeer

Digitale condoleanceregister:

https://www.memori.nl/gedenkplaats/ami-gest

U bent hier