h

Kwesties: SP Noord-Holland fractievoorzitter Eric Smaling in debat over Tata Steel

23 juni 2019

Kwesties: SP Noord-Holland fractievoorzitter Eric Smaling in debat over Tata Steel

Foto: © Willem Croese

Tijdens het live debatprogramma 'Kwesties' praat Marianne van den Anker met betrokkenen, politici en deskundigen op locatie over actuele, controversiële kwesties. Op de zwoele zomeravond van 23 juni heeft men onder meer gesproken over Tata Steel. De metaalgigant uit Wijk aan Zee is de laatste tijd vooral in het nieuws over de uitstoot van fijnstof en de zogenaamde grafietregens in de wijde omgeving. Ironisch genoeg heeft de redactie van het programma gekozen voor de plek waar begin mei nog cacaoregen is neergedaald, namelijk Olam (voorheen Cacao de Zaan) in Koog aan de Zaan. Een van de gesprekspartners is SP Noord-Holland fractievoorzitter Eric Smaling die van gedachten heeft gewisseld met vertegenwoordigers van de FNV Metaal, Ondernemersvereniging IJmond en Dorpsraad Wijk aan Zee.

Foto: © Willem Croese

Eric Smaling voor de mobiele studio van 'Kwesties'

Foto: © Willem Croese

Eric Smaling voert zijn pleidooi voor een schone omgeving van Tata Steel

Foto: © Willem Croese

Linda Valent van de Dorpsraad Wijk aan Zee in gesprek met presentatrice Marianne van den Akker

Foto: © Willem Croese

FNV Metaal bestuurder Aad in 't Veld die opkomt voor de arbeiders van de hoogovens en toeleveringsbedrijven

Foto: © Willem Croese

Na afloop spraken de presentatrice, politicus en vakbondsman na over de uitstoot van Tata Steel. SP Zaanstad steunfractielid Anna de Groot vroeg zich hardop af wat de gevolgen zijn van de grafietregens in de Zaanstreek, het is bekend dat resten hiervan ook in Assendelft neerdalen.

De discussie over dit onderwerp is te beluisteren op onderstaande link vanaf 35.30 minuten:

https://www.nporadio1.nl/kwesties/uitzendingen/656949-2019-06-23

U bent hier