h

Mensen maken zich zorgen om het Twiske

14 augustus 2019

Mensen maken zich zorgen om het Twiske

Foto: © Willem Croese

Een grote groep SP’ers enquêteerde afgelopen zaterdag in Het Twiske en in Oostzaan. Al tijden is beschermd natuurgebied Het Twiske onderwerp van gesprek. De SP wil nu de reguliere bezoekers aan het woord laten. Met de ruim 40 enquêtes erbij is de tussenstand nu 350. Hoewel de reacties uiteenliepen, lieten ze overwegend zorgen over het natuurgebied horen.

Er waren kwalitatief goede gesprekken. Vrijwel alle aanwezigen, zowel in het gebied als in Oostzaan, wilden graag meehelpen met het onderzoek. Het onderwerp leeft heel erg onder de bezoekers. Het gaat immers om grote ingrepen in het gebied en om het feit dat het recreatieschap naar grote commerciële activiteiten moeten reiken, om het beschermd natuurgebied te kunnen onderhouden. Dat zijn geen malse zaken.

Een aantal mensen vindt het in eerste instantie prima als er een camping komt. “Zolang het maar een kleinschalige eco-camping wordt”, gaf een mevrouw aan. Vooralsnog gaan de meeste stemmen op voor het tegengaan van alle soorten initiatieven. Dat is duidelijk te merken aan het aantal negatieve reacties: “Het is en blijft een natuurgebied”, zegt een meneer in Oostzaan. “We kunnen er geen commercieel park van maken. Commercie is tegenstrijdig aan natuurgebied”.

Men is over het algemeen erg tevreden over het gebied en geniet van de stilte, terwijl men sport, wandelt of lekker met de kinderen naar de zorgboederij gaat. Op die rust en het behoud van de flora en fauna is men erg gesteld.

Het was de eerste keer dat de SP’ers met deze enquête op pad zijn gegaan, “De SP zal komende tijd opnieuw enquêtes afnemen, want wij willen zoveel mogelijk mensen aan het woord laten.”, zo geeft SP-statenlid Remine Alberts aan.

Heeft u de SP'ers gemist? Vul dan hier de enquête in.

U bent hier