h

Zaanse Bijstand op de Gedempte Gracht

31 januari 2020

Zaanse Bijstand op de Gedempte Gracht

Foto: © Willem Croese

Met een kraam ‘FNV in actie’ staat iedere woensdag- en vrijdagmorgen van negen tot twaalf uur op de Gedempte Gracht de actiegroep ‘Zaanse Bijstand’, dit is een initiatief van de FNV, Doorbraak en SP Zaanstreek om te inventariseren wat de ervaringen zijn in de bijstand.

Foto: @ Willem Croese

Eerder publiceerde Doorbraak een onderzoek naar onder meer Flextensie, een organisatie die ingehuurd wordt door de gemeente Zaanstad om mensen in de bijstand aan het werk te zetten in het kader van de Participatiewet. Voor een mager uurloon van een paar euro moet men aan de slag. Het is niet voor niets dat de FNV ook een campagne voert voor een hoger minimumloon van 14 euro per uur.

Foto: © FNV

Heb jij vragen of klachten over de bijstand in de Zaanstreek? Kom dan naar de Gedempte Gracht in Zaandam waar de 'Actiegroep Zaanse Bijstand' met een informatiekraam staat en vertel ons jouw verhaal.
Datum:
Iedere woensdag- en vrijdagmorgen tot en met 28 februari 202
Tijd:
09:00 tot 12:00 uur
Waar:
Gedempte Gracht, Zaandam

U bent hier