h

Uit de fractie: Sport verbroedert

11 juni 2020

Uit de fractie: Sport verbroedert

Foto: © SP

Sport verbroedert, sport  is  goed voor je geest en lichaam. Al ruim veertig jaar actief voetballend lid van ZCFC, de mooiste en gezelligste voetbalvereniging van Zaanstad. En met name gezelligheid, veilig voelen bij een club. Je kunt zijn zoals je bent, dat is erg belangrijk. Tijdens de coronacrisis stonden sporters maandenlang stil en vooral voor kwetsbare groepen is het een zware en moeilijke periode. 

Tekst: Roland van Braam - SP Zaanstad raadslid

Uit mijn hart gegrepen was het moment dat G-voetbal trainen weer hervat kon worden.  Van onze voorzitter hoorde ik het verhaal van een moeder en haar zoon die bij het G-elftal speelt en weer mocht trainen na maanden. Haar zoon stond om vijf uur ‘s morgens met zijn voetbaltas klaar om naar ZCFC te gaan. Hij was bang om te laat te komen en wilde op tijd vertrekken. In tranen vertelde zijn moeder haar verhaal aan onze voorzitter. Trots keek zij naar haar zoon. Uit mijn hart gegrepen hoe belangrijk sport kan zijn ook in deze moeilijke tijd.

Een vereniging moet niet alleen kijken naar de prestaties van het eerste elftal, de spelers alleen kunnen niet een vereniging gezellig maken en dat iedereen zich thuis voelt Dit doe je samen met vrijwilligers en alle andere elftallen. 

De SP onderschrijft dat sport een grotere betekenis heeft dan alleen gezondheidswinst. Het is veel meer, denk alleen maar aan de beroemde derde helft en vriendschappen die hieruit ontstaan. De ambitie van het college om iedereen in 2040 een leven lang plezier kan laten beleven in sport vinden wij heel ver vooruit in de toekomst, dan doe ik aan walkingvoetbal. De ambitie delen wij, maar het mag wel wat sneller.

U bent hier