h

Actie: Winst moet naar vakkenvullers

10 juli 2020

Actie: Winst moet naar vakkenvullers

Foto: © Willem Croese

In vijftien steden heeft de SP actiegevoerd onder het motto: 'Moet de winst naar de vakkenvuller of de zakkenvuller?' Op anderhalve meter afstand vroegen SP'ers het publiek ook de strijd te steunen voor een goed salaris van het winkelpersoneel. Gretig vulden mensen hiervoor een enquêteformulier in. SP fractieleider Lilian Marijnissen was aanwezig in het Amsterdamse winkelcentrum Molenwijk waar zij na een toespraak de pers te woord stond en uiteraard sprak zij met voorbijgangers.

De redenen voor deze actie vat de SP als volgt samen: "Een steeds groter deel van de winst en welvaart gaat naar de bazen en aandeelhouders. De meeste mensen zijn er de afgelopen 40 jaar niets op vooruitgegaan. De mensen met de laagste inkomen zijn er zelfs op achteruitgegaan. Ook werd de aanval geopend op onze zekerheden zoals vast werk, onze pensioen en uitkeringen. Volgens de SP moet en kan dat anders. Daarom zijn we de lonencampagne gestart."

Foto: © Willem Croese

Foto: © Willem Croese

Foto: © Willem Croese

Foto: © Willem Croese

Foto: © Willem Croese

Foto: © Willem Croese

Foto: © Willem Croese

Foto: © Willem Croese

Foto: © Willem Croese

U bent hier